تعمیرات سمعک

Home » برند سمعک » سمعک یونبترون » تعمیرات سمعک

معرفی اجزای اصلی سمعک 

۱- میکروفون

میکروفون قطعه ای است که وظیفه آن دریافت امواج صوتی از محیط اطراف و تبدیل آن به سیگنال های الکتریکی و دیجیتالی و انتقال به داخل سمعک می باشد. میکروفون معمولاً در قسمت بیرونی سمعک قرار می گیرد و اندازه بسیار ظریف و کوچکی دارد.

۲- بلندگو یا رسیور

بلندگو قطعه ای است در انتهای سمعک قرارا دارد که وظیفه آن تبدیل سیگنال های الکتریکی تقویت شده توسط سمعک به ارتعاشات صوتی و انتقال آن به داخل گوش می باشد. این سیگنال ها به وسیله بلندگوی سمعک دوباره به امواج صوتی تبدیل و به گوش بیمار می رسد. بنابراین کیفیت بلندگو در رضایت بیمار از سمعک نقش بالایی دارد و هرچه کیفیت بلندگو بیشتر باشد رضایت بیمار از سمعک بیشتر خواهد بود.

۳- تقویت کننده یا آمپلی فایر

این قطعه بین میکروفون و رسیور در داخل بدنه سمعک قرار می گیرد و وظیفه آنالیز اطلاعات جمع‌آوری شده توسط میکروفون و تقویت این اصوات متناسب با میزان کم شنوایی بیمار و انتقال به بلندگوی سمعک می باشد. در سمعک های نسل جدید این قطعه 100% دیجیتالی می باشد و صدا را در کانال‌ های مختلف فرکانسی پردازش داده و باعث افزایش کیفیت صدای سمعک می شود.

۴- در باتری و باتری سمعک

در باتری قطعه متحرک در سمعک می باشد که باتری در داخل آن قرار می‌ گیرد و بسته به سایز سمعک و باتری اندازه های متفاوتی دارد. باطری سمعک منبع تغذیه سمعک می باشد و انرژی لازم جهت کار کردن سمعک از آن تأمین می‌ شود. در سمعک های نسل جدید که به صورت شارژی می‌ باشند باتری قابل شارژ به صورت دائمی در داخل بدنه سمعک تعبیه می‌ شود و دیگر در باتری وجود ندارد و نیازی به تعویض باتری نخواهد بود.

کلینیک سمعک صدا تعمیرات سمعک در سمعک صدا نیز ارائه می دهد.

۵- قطعه بلوتوث سمعک

این قطعه فقط در سمعک های نسل جدید که از تکنولوژی بی سیم و بلوتوثی بهره‌مند هستند جهت اتصال سمعک با منابع صوتی مثل موبایل، تلفن، تلویزیون … تعبیه شده است. در اینگونه سمعک ها ارتباط بین دو سمعک در دو گوش نیز به صورت بلوتوثی و بی‌ سیم انجام شده و سبب افزایش کیفیت صدای سمعک و بهبود عملکرد تشخیص و درک گفتار بیمار خواهد شد.

6- قالب سمعک

قالب سمعک در سمعک پشت گوشی پروتزی است که از گوش بیمار قالب گیری شده و ساخته می شود و توسط یک لوله و تیوب پلاستیکی به سمعک وصل می گردد.

در واقع وظیفه قالب انتقال صدا از سمعک به داخل گوش بیمار می باشد. این قالب می تواند در سایز های مختلف بسته به شکل گوش بیمار و میزان کم شنوایی بیمار ساخته شود. جنس قالب می‌ تواند در دو جنس سخت یا نرم باشد که با توجه به شرایط گوش بیمار قابلیت انتخاب دارد. در سمعک های داخل گوشی قالب سمعک همان پوسته خارجی می باشد که در داخل گوش بیمار جای می‌ گیرد و قطعه ای جداگانه نیست. که جنس این پوسته از مواد سخت و به رنگ پوست بیمار می باشد.

۷- تیوب قالب

تیوب، لوله پلاستیکی می باشد که سمعک را به قالب وصل می‌ کند. در سمعک پشت گوشی قالب گوش دارای یک لوله و تیوب ظریف پلاستیکی می باشد که به هوک سمعک وصل شده و باعث انتقال و جریان صدا به گوش بیمار می شود.

۸- فیلتر سمعک یا واکس گارد

این قطعه مخصوص سمعک های داخل گوشی می باشد که به صورت یک فیلتر یا توری سفید رنگ کوچک در قسمت خروجی سمعک بعد از بلندگو قرار می‌ گیرد. البته گروهی از سمعک های پشت گوشی که بلندگو داخل گوش بیمار قرار می گیرد نیز دارای این فیلترهای ظریف در قالب سمعک می باشند. این قطعه مصرفی می باشد و بایستی در فواصل زمانی مشخص توسط بیمار تعویض شود. وظیفه این قطعه محافظت از بلندگوی سمعک در مقابل ورود جرم یا رطوبت به داخل کانال گوش بیمار و سمعک می باشد بنابراین نظافت و یا تعویض به موقع آن در سلامت سمعک بسیار اهمیت دارد.

۹- توری میکروفون

این قطعه مخصوص سمعک های داخل گوشی می باشد و به شکل یک توری بسیار ظریف و کوچک روی قسمت ورودی میکروفون قرار می‌ گیرد و وظیفه آن محافظت از میکروفون سمعک در مقابل ورود گرد و خاک و یا جرم به داخل سمعک می باشد. بنابراین نظافت این قطعه در سلامت سمعک بسیار اهمیت دارد.

رعایت نکات زیر برای جلوگیری از خراب شدن سمعک اهمیت دارد

 سمعک خود را تمیز نگه دارید

افرادی که از سمعک داخل گوشی استفاده می کنند، سمعک در معرض جرم گوش قرار می گیرد.

سمعک را روزانه تمیز کنید. بعضی اوقات به خاطر جرم گوش یا پر بودن فیلتر سمعک، ممکن است سمعک کار نکند و با تمیز کردن مشکل حل می شود.

معمولا سمعک با این مشکل هنگام استفاده، سوت می کشد یا ظاهرا خاموش است.

گوش های خود را تمیز نگه دارید

همانطور که بایستی سمعک را روزانه تمیز کرد، نظافت گوش و مجرای گوش را نیز باید رعایت کرد.

توجه داشته باشید تمیز نگه داشتن سمعک و گوش باعث کاهش خرابی سمعک شده و کمتر به سرویس کردن آن نیاز پیدا می کنید.

از خیس شدن سمعک جلوگیری کنید

اگر سمعک به صورت طولانی مدت در معرض رطوبت قرار گیرد موجب خرابی آن می شود.

هنگامی که سمعک به صورت روزانه در گوش فرد قرار دارد، در معرض ترشحات گوش قرار می گیرد، بنابراین لازم است شبانه و هنگام خواب محفظه ی باطری را باز کرده تا هوا به داخل سمعک جریان یابد.

اگر در یک منطقه مرطوب زندگی می کنید یا ورزشکار هستید، می توانید با تهیه پکیج تنظیف سمعک خود را از رطوبت دور نگه دارید.

 

رفع عیب سمعک هاي معیوب

بسیاری از تعمیرات سمعک، جزئی بوده و مشکل آن زود حل می شود.

معمولا وقتی که امکان انجام تعمیرات جزیی در چند دقیقه وجود دارد، ارسال سمعک به لابراتور کار بیهوده اي خواهد بود و هزینه ي گزافی را در پی خواهد داشت.

چه موقع سمعک ارزش تعمیرات ندارد؟

زمانیکه یک سمعک در طول مدت کوتاهی بارها خراب می شود و نیازمند تعمیر می شود، کاربر سمعک باید به فکر تهیه ی سمعک جدید باشد.

چون تعمیرات سمعک بعد از مدتی هزینه بر بوده و بهتر است به جای هزینه های زیاد جهت تعمیر سمعک، به فکر تعویض آن باشد.

تعمیر و تعویض شلنگ قالب سمعک

معمولا نیاز به تعویض شلنگ قالب گوش پیش می آید و انجام آن خیلی راحت است.

براي این کار، ابتدا با مقداري مته کاري، سوراخ قالب گشاد شود، داخل را با مته چند بار و خیلی خوب تراشیده شود و با استفاده از حلال، هر گونه چسب یا مواد زاید ناشی از مته کاري را پاك کنیم.  

مطمئن شوید که انتهاي بیرونی شلنگ تا شده، به سمت بالا و درست در جلوي لاله ي گوش باشد.

اگر جهت شلنگ خیلی به سمت عقب باشد، وقتی سمعک به آن وصل شود، فشار زیادي بر جلوي لاله ي گوش وارد می آورد.

اگر شلنگ خیلی به سمت جلو باشد، سمعک را از بالاي گوش فرد بلند و خارج خواهد کرد.

 

تعویض و تعمیر تیوب سمعک باید توسط متخصص ماهر صورت گیرد

به هیچ عنوان خودتان سمعک را باز و یا تعمیر نکنید.

زمانی که کارایی سمعک های تان بعد از شارژ به طور چشمگیری کاهش می یابد، از آن ها استفاده نکنید چون احتمالا نیازمند تعمیر است.

در صورتی که باتری سمعک آسیب دید و یا خراب شد، آن را از مکان های قابل احتراق دور نگه دارید.

در هر یک از موارد بالا، سمعک ها را به نزد متخصص شنوایی تان ببرید.

چه وقت سمعک نیاز به تعمیر پیدا می‌ کند؟

سمعک در یک سال اول تا وقتی نو و بدون مشکل است نیاز به مراجعه و سرویس دوره ای دارد. این سرویس شامل بازبینی قطعات اصلی شامل میکروفون، بلندگو و تعویض فیلترهای سمعک و تعویض تیوب قالب سمعک و تنظیمات سمعک می باشد. اما بعد از این دوره چنانچه سمعکی از کار بیفتد و صدای سمعک قطع شود و با تعویض باتری و فیلتر سمعک و نظافت و اقدامات اولیه روی سمعک توسط بیمار سمعک صدا نداشته باشد و صدا قطع باشد در این حالت نیاز به مراجعه به کلینیک سمعک و رفع عیب ان می باشد. هنگام تجویز سمعک کلینیک شنوایی سنجی سمعک صدا تمام نکات مهم برای نگهداری سمعک و نحوه نظافت سمعک را آموزش می دهد. 

از شما عزیزان ممنون هستیم که تا این قسمت از مقاله با ما همراه بودید. امیدواریم که این مقاله برای شما مفید بوده باشد. از شما خواهشمندیم که مقالات ما را در شبکه های اجتماعی با دوستان خود به اشتراک بگذارید.

با تشکر

مطالب ما را به اشتراک بگذارید

اشتراک گذاری در facebook
اشتراک گذاری در linkedin
اشتراک گذاری در twitter
اشتراک گذاری در email

آیا مایل هستید که در زمینه سمعک از ما مشاوره رایگان بگیرید؟